Format: Double Robusto
Storlek: 146 x 20,64 mm (52)
Låda: 10 st.

Prissänkt 20%.


Vid köp av 10 st. (full låda) medföljer ett exklusivt askfat.

"Familjen Meerapfels historia i tobaksindustrin går tillbaka till 1600-talet. De hade tobaksodlingar i Tyskland och år 1876 byggde de en fabrik i Untergrombac, nordöst om Stuttgard, nära den franska gränsen. Där producerade familjen handrullade cigarrer ända tills fabriken totalförstördes under andra världskriget och med det försvann Meerapfel Cigars från marknaden.

”Cigarrerna vi lanserar i dag markerar en återgång till familjens historia och återuppväcker en tradition som är väldigt, väldigt viktig för oss” säger Jeremiah Meerapfel, President för Meerapfel Cigars.

Presentationen av cigarrerna är exceptionell. Meerapfel ville skapa en cigarr som kan jämföras med Bugatti-bilar eller Panerei-klockor, med europeisk stil, design och hantverk. Gördlarna är designade och utsmyckade av en belgisk spetsmakare och tillverkare av Van Tintelen Printing Art B.C i Nederländerna. Dess invecklade mönster låter Kamerunbladet skimra genom med en slående effekt. Banden i lådorna är handgjorda, själva lådorna är av hållbart ljust trä. Cigarrerna presenteras i ett stort, skimrande rött askfat med gulddekorationer.

Richard är en Double Robusto med täckblad från Cameroon, med vad resten av blandningen består av avslöjar Jeremiah inte.
Däremot berättar han villigt att tobaken kommer från deras lager med de absolut äldsta tobakerna. Med tanke på familjens långa historia finns det ingen anledning att tvivla på det. Och som Jeremiah säger, ”för oss är inte tjugoårig tobak någon stor sak”.
Cigarrerna rullas i Dominikanska Republiken men Jeremiah vill inte gå in på detaljer eller namnge företaget som rullar dem.

Att ge den första cigarren i serien namnet Richard är en hyllning till Richard Meerapfel, far till Jeremiah och Joshua.
Produktionen är limiterad, endast 613 lådor finns tillgängliga för hela världen."

Skriv en recension

Logga in or Registera dig för att ge omdöme

Meerapfel Richard Master Blend

  • Tillverkare: Meerapfel
  • Artikelnummer:Mee1
  • Tillgänglighet:5
  • 1 375.00kr
  • 1 100.00kr

  • Exkl moms:880.00kr