Hur?

Hur?
Till att börja med är det viktigt att du förvarar dina cigarrer i rätt miljö.

Har du cigarrer du inte tänkt att röka inom de närmaste dagarna så skaffa en humidor att förvara dem i.
I 63-70% luftfuktighet och en temperatur på ca. 18-20 grader är det som bäst.
Vid lägre luftfuktighet riskarar cigarrerna att torka ut och bli smaklösa, vid högre är det svårt att få dem att brinna bra och de kan smaka surt.
Vid kombinationen hög luftfuktiget 70+ och hög temperatur 23+ riskerar du mögelangrepp.

Lite snabba tips om hur du gör för att få ut det mesta av upplevelsen.
Först ska cigarren snoppas, det gör du med en snoppare, cigarrborr eller en cigarrsax.
Klipp den precis innan den rundade delen övergår till att bli rak, klipper du för långt riskerar du att täckbladet släpper och du får spotta tobak efter varje puff.
När du sedan tänder den så värm änden med lågan tills den börjar glöda, för då som först cigarren till munnen.
Snurra försiktigt cigarren, puffa försiktigt och fortsätt elda till du får en rak och jämn glöd.

Cigarr ska rökas i lugn och ro, även de minsta cigarrerna tar ca 30 minuter att röka.
En till två puffar i minuten är det tempo man brukar nämna.
Puffar du för hårt eller för ofta riskerar du att varmröka cigarren och den blir smaklös, låt den svalna lite mellan varje puff så kommer smakerna fram.
Dra inga halsbloss!, cigarrök är inte sur som cigarettens och har inte i lungorna att göra.
Nikotinet och smaken tas upp i munhålan, puffa, håll kvar röken i munnen någon sekund...och blås sakta ut.

En njutbar stund önskar jag....


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.